De decorploeg is hard aan het werk om een begin te maken met het decor voor de Liefdeswacht.

Abu Hassan & die Opernprobe

Tekst: Jan Houwing

Twee kameropera’s verweven tot één verrassend verhaal.

Een avond vol dromen, humor en meeslepende muziek.

Wanneer kamerheer Heinrich opdracht krijgt om te kijken wat er ‘s avonds laat in de tuin van het landhuis rondwaart, kijkt hij met een olielamp uitvoerig rond, maar ziet niets verontrustends. Maar als hij daarna achter zijn bureau in slaap valt, doemen exotische figuren op tussen het gebladerte en wordt de kamer gevuld met oosterse, sprookjesachtige sferen...

‘s Ochtends moet de muziekkamer in orde worden gemaakt voor de repetitie van het gelegenheidskoor, dat repeteert voor een kameropera, die in het landhuis wordt opgevoerd. Het komende optreden is een goede afleiding voor de jonge gravin Louise die net is afgewezen door de arrogante baron Reinthal. Maar als één van de solisten ziek wordt, moet er in allerijl een vervanger worden gevonden. En wat sluipt er toch rond in de tuin?

Regie en bewerking: Jan Houwing

Dirigent: Pim de Koning

Abu Hassan: Nomi de Ridder

Projectleiding: Nico Vloothuis

Jan Houwing. Regisseur voor Die Opernprobe.

De Regie is voor de afzonderlijke componenten apart ingevuld.

Jan Houwing gaat de Opernprobe regisseren. Tevens bewerkt hij de tekst daarvoor en de tekst van Kerstavond. Abu Hassa verbindt hij met Die Opernprobe door een nieuw figuur Heinrich.

De Liefdeswacht, Kerstavond wordt eveneens geregisseerd door Jan Houwing.

Abu Hassan: Nomi de Ridder.

Orkest samenstelling: Louis Greven

Projekt leiding: Nico Vloothuis

Op www.koorpartijen.nl/Sarastro zijn de bestanden te vinden voor het instuderen van de afzonderlijke partijen.