De decorploeg is hard aan het werk om een begin te maken met het decor voor de Liefdeswacht.

KAARTEN VOOR DE PREMIERE VAN ABU HASSAN EN DIE OPERNPROBE EN LIEFDESWACHT BESTELLEN BIJ THEATER GEERT TEIS

Liefdeswacht

Een kerstverhaal over doorzettingsvermogen en liefde

Verhaal

Het is 1913. Gerlof loopt pal naast het huis van de familie Kloppenburg de wacht en trotseert de kou, om te bewijzen dat hij goed genoeg is als toekomstige man voor dochter Maartje. Maar na maanden is er nog geen zicht op een huwelijk. De vader van Maartje, Douwe, ziet Gerlof totaal niet zitten en is niet onder de indruk van de verrichtingen van de zeventienjarige. Zijn vriend en oud-officier van Zomeren probeert de jongen te harden met bikkelharde trainingen. Maar beiden komen tijdens kerstavond tot de conclusie dat er weinig verbetering is. De vrouw van Douwe, Trijntje, vindt dat onbegrijpelijk en ziet haar man als een stijve hark met een bord voor de kop.

Een jaar later marcheert Gerlof onvermoeibaar door. Van Zomeren tiert volop en Maartje kijkt vol verwachting naar haar grote liefde. Inmiddels is de Eerste Wereldoorlog uitgebroken en neemt de spanning aan de grens toe. Ook in huize Kloppenburg is de sfeer slecht, maar voornamelijk vanwege de hardvochtige houding van Douwe. Zijn hekel aan Gerlof blijkt diepgeworteld en al lang geleden te zijn ontstaan. Als kerst 1914 is aangebroken en neef Meindert komt logeren is er eindelijk iemand die deze hele situatie kan doorbreken.

Spelers/zangers

Douwe - PIET SPORTEL

Trijntje - MONIQUE KOORN

Maartje - SUZANNE WESTRA

Gerlof - PASCAL WESTRA

Van Zomeren - JOHN MEULMAN

Neef Meindert - WILLEM SCHUTTE

Vertelster - ANNEKE ZIJL

Weeskinderen: (Kaj Mulder, Jeroen Sportel , Amber Westra, Bjorn Westra)

Verder deelname van Nostalgia Tempus Fugit en Dindua

Abu Hassan & die Opernprobe

Tekst: Jan Houwing

Twee kameropera’s verweven tot één verrassend verhaal.

Een avond vol dromen, humor en meeslepende muziek.

Wanneer kamerheer Heinrich opdracht krijgt om te kijken wat er ‘s avonds laat in de tuin van het landhuis rondwaart, kijkt hij met een olielamp uitvoerig rond, maar ziet niets verontrustends. Maar als hij daarna achter zijn bureau in slaap valt, doemen exotische figuren op tussen het gebladerte en wordt de kamer gevuld met oosterse, sprookjesachtige sferen...

‘s Ochtends moet de muziekkamer in orde worden gemaakt voor de repetitie van het gelegenheidskoor, dat repeteert voor een kameropera, die in het landhuis wordt opgevoerd. Het komende optreden is een goede afleiding voor de jonge gravin Louise die net is afgewezen door de arrogante baron Reinthal. Maar als één van de solisten ziek wordt, moet er in allerijl een vervanger worden gevonden. En wat sluipt er toch rond in de tuin?

Regie en bewerking: Jan Houwing

Dirigent: Pim de Koning

Abu Hassan: Nomi de Ridder

Projectleiding/vertaling en idee: Nico Vloothuis:

Rolverdeling:

Spelers/zangers

Fatima & Hanneke - NOMI DE RIDDER

Abu Hassan & Graaf - ANNECHIENUS POT

Heinrich - TEIJO DOORNKAMP

Mesrur & Martin - MARCO DE VRIES

Zobeide/Gravin - CHARLOTTE JANSEN

Zemruth - ILSE HILDE DE JAGER

Omar & Johan - BERT SUHLMANN

Kaliph & zieke tenor - ADRI VAN HAL

Louise - JANNY LUPPES-DE BOER

Adolph - PIET SPORTEL

Baron von Reinthal – ED SPANJERBERG

Dokter & Barones ReinthaL - KITTY VAN ZANTEN

Zuster Grischa - WILLY VAN HAL

Geldschieters - Teijo Doornkamp, Marco de Vries, Ilse Hilde de Jager, Charlotte Jansen,

Jan Houwing. Regisseur voor Die Opernprobe.

De Regie is voor de afzonderlijke componenten apart ingevuld.

Jan Houwing gaat de Opernprobe regisseren. Tevens bewerkt hij de tekst daarvoor en de tekst van Kerstavond. Abu Hassa verbindt hij met Die Opernprobe door een nieuw figuur Heinrich.

De Liefdeswacht, Kerstavond wordt eveneens geregisseerd door Jan Houwing.

Abu Hassan: Nomi de Ridder.

Orkest samenstelling: Louis Greven

Kaartverkoop aan de zaal